3 lessen van Stefanie Cootjans rond logistieke optimalisatie

Logistieke integratie: het is een strategische keuze voor AZ Rivierenland en AZ Monica. Dit vertelde Stefanie Cootjans, operationeel directeur van AZ Rivierenland, op de ZORGI Klantendag. Binnen het innovatieve project VERONICA werken AZ Monica en AZ Rivierenland samen in één gemeenschappelijke logistieke centrum. Dit biedt een krachtige basis voor het optimaliseren van logistieke processen binnen de ziekenhuizen.

Wat kunnen andere ziekenhuizen leren van dit project? 

  1. Vertrek vanuit concrete behoeften  
    De samenwerking tussen de ziekenhuizen is ontstaan vanuit de noodzaak om specifieke logistieke uitdagingen aan te pakken. Door in te spelen op deze behoeften van elk ziekenhuis, konden beide partijen hun processen verbeteren en efficiëntie verhogen. 
  1. Artikelrationalisatie en masterdata: de basis voor succes  
    Een belangrijk aspect van het project was het creëren van een gezamenlijke masterdatastructuur en een ver doorgedreven artikelrationalisatie. Zonder in te boeten op kwaliteit kozen de ziekenhuizen steeds voor één artikel. Deze stap is cruciaal voor een effectieve samenwerking en zorgt voor een duidelijk overzicht van producten en voorraden. 
  1. Betrokkenheid van alle partijen  
    Het succes van VERONICA is mede te danken aan de actieve betrokkenheid van alle partijen, van de aankoopdienst tot de verpleegafdelingen. Een heldere governance-structuur maakt het mogelijk om effectief samen te werken en informatie uit te wisselen. 

Bekijk hier de gouden tip van Stefanie Cootjans:

De samenwerking tussen AZ Monica en AZ Rivierenland toont aan dat logistieke optimalisatie in ziekenhuizen mogelijk is door samenwerking en technologische innovatie. Deze aanpak biedt een fundament voor een efficiënte en toekomstgerichte zorglogistiek. Ook nood aan logistieke optimalisatie in uw ziekenhuis? Contacteer ZORGI voor meer informatie. 

Lees hier meer over de logistieke integratie van AZ Rivierenland en AZ Monica

Veronica

Logistieke Integratie: een strategische keuze voor AZ Rivierenland en AZ Monica

Meer weten over ERP4HC?

Icon Financieel en logistiek beheer

Financieel en logistiek beheer

Optimaliseer de financiële en logistieke kant van uw ziekenhuis met onze ERP-oplossing op maat

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!