Apotheektoepassing van ZORGI van de ziekenhuisapotheken van ZMK en ZOL gefusioneerd

Op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 2022 werd in het fusieproject tussen Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) en Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) opnieuw een belangrijke stap gezet: het ZORGI apotheekpakket van ZOL Maas en Kempen werd succesvol ingekanteld in het ZORGI apotheekpakket van ZOL Genk. Zo werkt het fusieziekenhuis nu vanuit twee fysieke apotheekcampussen die ondersteund worden vanuit één Infohos Apotheektoepassing. Om de operationele impact voor beide apotheken zo beperkt mogelijk te houden, werd dit project samen met het ziekenhuis tot in de puntjes voorbereid.

De voorbije maanden hadden we samen met het ziekenhuis verschillende dry runs om de volledige inkanteling stap voor stap te testen. Toch is het steeds afwachten of bij de effectieve ingebruikname alles volgens het boekje verloopt. In dit project was dit het geval. De goede samenwerking tussen het intern projectteam van ZORGI en het IT- en apotheekteam van ZOL en ZMK zorgde ervoor dat alles vlot verliep.” Vertelt projectleider Hans Vandenberghe van ZORGI.

Ook in het ziekenhuis zijn ze blij met de opstart: “Een geïntegreerde apotheekwerking is belangrijk voor ons ziekenhuis“, zegt Femke van den Bergh, projectcoördinator in het ziekenhuis. “De ondersteuning van het medicatieproces draagt bij aan de kwalitatieve zorg die wij elke dag opnieuw aan onze patiënten willen bieden.

Samenwerking mogelijk maken tussen ziekenhuisapotheken

In een volgende fase zal ook de facturatie van beide campussen geïntegreerd werken. Aangezien binnen campus ZMK gefactureerd wordt met OAZIS en binnen campus ZOL gewerkt wordt met Wish wordt hiervoor een speciale ontwikkeling opgezet: multitarificatie met Infohos Apotheek.

Dankzij deze ontwikkeling zal het mogelijk worden dat één ziekenhuisapotheek gekoppeld wordt met verschillende facturatiepakketten. Deze ontwikkeling is belangrijk voor het fusieziekenhuis maar zal het ook mogelijk maken dat bijvoorbeeld ziekenhuisnetwerken hun apotheekwerking gaan groeperen, zonder hun facturatiestromen te uniformiseren.

Ontdek alles over ZORGI PHARMA

Icon Beheer van ziekenhuisapotheek

Beheer van ziekenhuisapotheek

Uw geïntegreerde oplossing voor het beheer van uw ziekenhuisapotheek

Geïnteresseerd in onze oplossingen en diensten?

Ontdek hoe ZORGI uw ziekenhuis kan ondersteunen!